Κανένα ελληνικό πρόγραμμα στην Ε.Ε. για τα αγροτικά προϊόντα την τριετία 2001-2003

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2004 14:23

Την τριετία 2001 - 2003 δεν προτάθηκε κανένα ελληνικό πρόγραμμα στην Ευρωπαίκή Ένωση για τα αγροτικά προϊόντα. Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιου Παπαστάμκου σχετικά με προγράμματα για την προώθηση αγροτικών προϊόντων -αφενός στην ευρωπαϊκή αγορά και αφετέρου στις αγορές τρίτων χωρών-, ο αρμόδιος Επίτροπος Γεωργίας Φραντς Φίσλερ, επιβεβαίωσε την απουσία ελληνικών προγραμμάτων από τα σχετικά προγράμματα της Ε.Ε..

Συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα 2001-2003 η Ελλάδα δεν είχε προτείνει κανένα πρόγραμμα για την προώθηση αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες, ενώ έχουν εγκριθεί συνολικά 30 προγράμματα που εξελίσσονται στις αγορές τρίτων χωρών.

Επιπλέον, όσον αφορά την προώθηση αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά, ο κ. Φίσλερ απάντησε πως μεταξύ των 24 προγραμμάτων που εγκρίθηκαν στον τομέα των οπωροκηπευτικών για το διάστημα 2001-2003, δεν περιλαμβάνονται ελληνικά προγράμματα.

Επίσης, μεταξύ των 16 προγραμμάτων που εγκρίθηκαν για το ίδιο διάστημα στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων, συγκαταλέγεται μόνο ένα ελληνικό πρόγραμμα που αφορά το τυρί φέτα.

Ο κ. Φίσλερ ενημερώνει στη συνέχεια τον έλληνα ευρωβουλευτή ότι στις 15 Ιουνίου 2004, η Ελλάδα υπέβαλε πρόταση για πρόγραμμα σε τρίτες χώρες για την προώθηση ροδακίνων και νεκταρινιών στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία. Το εν λόγω πρόγραμμα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα