Παρέμβαση Εβερτ για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2004 19:15

Την άμεση κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης επενδύσεων, ζητεί με ανακοίνωσή του ο Μιλτιάδης Έβερτ, επισημαίνοντας τη σημαντική αύξηση που συνεχίζει να παρουσιάζει η ανεργία.

Παράλληλα, ο κ. Έβερτ, ζητεί να αρχίσει με εντατικούς ρυθμούς η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, κυρίως όσον αφορά τις επιχορηγήσεις για επενδυτικούς σκοπούς, όπως επίσης να αυξηθούν τα κονδύλια για τις δημόσιες επενδύσεις στον προϋπολογισμό του 2005 τουλάχιστον κατά 1,2% του ΑΕΠ (δηλαδή κατά 2,254 εκατ. ευρώ) σε σχέση με τα προβλεπόμενα ποσά στο προσχέδιο προϋπολογισμού που ήδη έχει κατατεθεί.

Αναφερόμενος στα αίτια της αύξησης της ανεργίας, ο κ. Έβερτ σημειώνει ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων (πάνω από 15.000 άτομα άμεσα και 20.000 έμμεσα) απασχολούνταν στο ευρύτερο φάσμα κατασκευής των Ολυμπιακών έργων, τα οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος τους έχουν ολοκληρωθεί και ήδη οι εταιρείες έχουν αρχίσει απολύσεις. Για το λόγο αυτό ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητεί να ληφθούν μέτρα για την ενισχυση την οικοδομική δραστηριότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα