Norsk Hydro: 24% υψηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2004 13:59

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 24%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας πετρελαιοειδών της Νορβηγίας, Norsk Hydro AS, μετά τη σημαντική αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου και του αλουμινίου.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 2,48 δισ. κορώνες (377 εκατ. δολ.) ή 9,80 κορώνες ανά μετοχή, έναντι 2,01 δισ. κορώνες ή 7,80 κορώνες ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στα κεντρικά γραφεία της στο Οσλο. Τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης δεν περιελάμβαναν την παραγωγό λιπασμάτων, Yara, την οποία έκλεισε τον Μάρτιο.

Οι εταιρείες πετρελαιοειδών, συμπεριλαμβανομένης της Hydro και της BP Plc, ευνοούνται από τη σημαντική αύξηση των τιμών πετρελαίου, οι οποίες αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 82% πέρυσι, καθώς η βία στο Ιράκ και τη Νιγηρία, σε συνδυασμό με τους τυφώνες που έπληξαν τον Κόλπο του Μεξικού, επηρέασαν αρνητικά τις προμήθειες πετελαίου, σε μια περίοδο μάλιστα αυξημένης ζήτησης. Η Hydro, η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται, σημείωσε κέρδη και μετά την άνοδο των τιμών των μετάλλων.

Οι πωλήσεις της το τρίμηνο αυξήθηκαν στα 38,5 δισ. κορώνες από 32,4 δισ. και τα λειτουργικά της κέρδη στα 8,05 δισ. κορώνες από 5,29 δισ. Την ίδια χρονική περίοδο οι φόροι που κλήθηκε να καταβάλει σημείωσαν αύξηση της τάξης του 58%, φθάνοντας στα 6,08 δισ. κορώνες.

Οι μετοχές της κέρδιζαν 3,5 κορώνες, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 482 κορώνες στις 11:54' π.μ. ώρα Οσλο, μετά την υποχώρηση που σημείωναν νωρίτερα κατά οκτώ κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα