Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 12:38
UPD:12:44
REUTERS/STEFANO RELLANDINI

Το δολάριο, το γεν και το ευρώ κινούνται σε γενικές γραμμές σταθεροποιητικά, αντικατοπτρίζοντας μια πτώση της μεταβλητότητας που συνόδευσε την τεράστια φυγή των κεφαλαίων από τις αναδυόμενες οικονομίες και την αναζήτηση των παραδοσιακών ασφαλών καταφυγίων στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Το δολάριο ενισχύεται ελαφρώς, κατά 0,2% έναντι του γεν, στο 101,16, παραμένοντας πάνω από το χαμηλό της Δευτέρας και το 100,77, που ήταν και το χαμηλότερο επίπεδο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος από τις 21 Νοεμβρίου.

Οι μεγάλες ροές πωλήσεων γεν από τις ιαπωνικές τράπεζες βοήθησαν στη στήριξη του δολαρίου, ενώ σε σημαντικές αγοραστικές κινήσεις του αμερικάνικου νομίσματος προχώρησαν οι Ιάπωνες εισαγωγείς.

Το γεν, ο μεγάλος χαμένος έναντι του δολαρίου το 2013, σημείωσε ανάκαμψη την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω του sell-off στις αναδυόμενες αγορές, με το δολάριο να υποχωρεί από τη μέγιστη τιμή του 105,40 που χτύπησε νωρίτερα τον Ιανουάριο.

Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η εκροή των κεφαλαίων από τον αναπτυσσόμενο κόσμο θα συνεχιστεί, καθώς η Federal Reserve των ΗΠΑ προχωρά με τη μείωση των μέτρων τόνωσης της αγοράς.

Τα απογοητευτικά στοιχεία από το ISM για την μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ χθες, ώθησε τις αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων χαμηλότερα και ενιίσχυσε τις ανησυχίες ότι η αλλαγή πολιτικής στην οποία προχώρησε η
Fed, ίσως και να ήταν πρόωρη.

Το γεν παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του ευρώ κοντά στο 136,64, μετά το χαμηλό δύο μηνών που σημείωσε το ενιαίο νόμισμα έναντι του ιαπωνικού, στο 136,37 τη Δευτέρα.

Έναντι του δολαρίου, το ευρώ υποχωρεί 0,1% στο 1,3507 δολάρια, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει και της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα