DailyFx.gr: Λαγκάρντ: Η ανάκαμψη απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 11:21
UPD:25/02/2014 15:20

Σε δημόσια τοποθέτησή της για τη παγκόσμια οικονομία, η επικεφαλής του ΔΝΤ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία που ακολουθεί η παγκόσμια οικονομία.

Η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι για να ξεπεραστούν τα προβλήματα σε παγκόσμια κλίμακα, θα πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι οικονομίες, καθώς τα αποτελέσματα από την πρόσφατη κρίση είναι ακόμη εμφανή.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι οι οικονομικοί αναλυτές συχνά υποτιμούν τις σοβαρές επιπτώσεις που συνεπάγεται για μια οικονομία η ανισότητα στη κατανομή του εισοδήματος, υποστηρίζοντας ότι τα κράτη πρέπει να λάβουν μέτρα προς την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Ακόμη υπογράμμισε ότι τροχοπέδη για την ανάπτυξη αποτελεί η ανεργία η οποία βρίσκεται σε «απαράδεκτα υψηλά επίπεδα» σύμφωνα με την Λαγκάρντ.

Τέλος, τόνισε ότι η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια σταθερότητα είναι η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας, καθώς και η υιοθέτηση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης από τις αναπτυσσόμενες και αναπτυγμένες οικονομίες.

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς