Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 06:25
UPD:09:29
REUTERS/YUYA SHINO

Με σημαντικές απώλειες της τάξης του 3% ξεκίνησε η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου του Τόκιο, εν μέσω της ανησυχίας των επενδυτών για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, της ζώνης του ευρώ και των αναδυόμενων αγορών.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 3,01%, χάνοντας 439,87 μονάδες και φτάνοντας στις 14.179,26 μονάδες. Και ο ευρύτερος δείκτης Topix κατέγραφε πτώση 3,48%, χάνοντας 41,64 μονάδες και φτάνοντας στις 1.154,68 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο ακολούθησε την πτωτική τάση της Δευτέρας στη Wall Street, όπου ο Dow Jones υποχώρησε πάνω από 2 %, μετά την ανακοίνωση ότι ο Ιανουάριος ήταν ο χειρότερος οικονομικός μήνας από το Μάιο του 2012 καταγράφοντας επίσης το χειρότερο ξεκίνημα έτους από το 2009.

Αρνητικά επηρέασε το επενδυτικό κλίμα η δημοσίευση τη Δευτέρα των απογοητευτικών δεικτών παραγωγής για τις πρώτες παγκόσμιες οικονομίες, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Η είδηση αυτή έρχεται να προστεθεί στο ήδη βεβαρημένο κλίμα λόγω των φόβων για αποπληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ και την αναστάτωση που παρατηρείται στις αναδυόμενες αγορές.

 «Οι επενδυτές θα πρέπει να μείνουν μακριά από περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου για λίγο, γιατί η σύγχυση δεν φαίνεται να κρατάει πολύ», ανέφερε τραπεζικός αναλυτής της Credit Agricole.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα