ΥΠΕΚΑ: Προώθηση επενδύσεων 620 εκατ. στο πλαίσιο του ΕΠΠΕΡΑΑ

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 15:52
UPD:15:55

Επενδύσεις προϋπολογισμού που υπερβαίνει τα 620 εκατ. ευρώ προωθούνται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), δήλωσε ο υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Στ. Καλαφάτης, στην ημερίδα παρουσίασης των έργων του εν λόγω προγράμματος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, το πρόγραμμα κατάφερε να ενεργοποιήσει όλα τα έργα του με νομικές δεσμεύσεις στο 100% και με απορροφήσεις στο 65% του προϋπολογισμού. Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι για τη νέα προγραμματική περίοδο η έμφαση δίνεται σε διαπεριφερειακά έργα προτεραιότητας και μέγιστης περιβαλλοντικής σημασίας. Οι τομείς στους οποίους πέφτει μεγάλο βάρος είναι τα έργα για τη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων, οι βιοκλιματικές αναπλάσεις και η εξοικονόμηση ενέργειας.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, σημαντικό μέρος της συνολικής ενεργοποίησης του ΕΠΠΕΡΑΑ αφορά στην υλοποίηση σημαντικών δράσεων – παρεμβάσεων στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Μεταξύ των έργων βρίσκονται η παρέμβαση σε σχολεία στους δήμους Αμπελοκήπων, Θεσσαλονίκης, Σερρών και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) με χρήση τεχνολογιών ΑΠΕ και βιοκλιματικών αναπλάσεων, η υλοποίηση του Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’οίκον», ο Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός και η επέκταση του Διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης και έργα διαχείρισης υγρών αποβλήτων και ύδρευσης, προϋπολογισμού 560 εκατ. ευρώ.

«Είμαστε σε κομβικό σημείο. Κάθε βήμα για μια διαρθρωτική αλλαγή καλυτερεύει τη θέση μας. Κάθε πρόβλημα καθημερινότητας που λύνουμε είναι ένας “κόμπος” λιγότερος για να αποδεσμευτούμε» δήλωσε ο κ. Μανιάτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα