Ευρωζώνη: «Ανεβάζει» ταχύτητα η μεταποίηση

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 14:03
UPD:04/02/2014 13:41
REUTERS/REGIS DUVIGNAU

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 32 μηνών αναπτύχθηκε ο μεταποιητικός τομέας της Ευρωζώνης τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Markit.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) - ένας σύνθετος δείκτης που συνοψίζει τις συνθήκες λειτουργίας του τομέα της μεταποίησης - αυξήθηκε στις 54 μονάδες για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2011, ενώ ο βασικός δείκτης PMI αυξάνεται και τους τέσσερις τελευταίους μήνες.

Η βελτίωση των επιδόσεων του τομέα της μεταποίησης στηρίχθηκε από τις σημαντικές αυξήσεις της παραγωγής, των νέων παραγγελιών και των νέων παραγγελιών για εξαγωγές. 

Η βάση της ανάκαμψης του τομέα διευρύνθηκε, καθώς ο δείκτης PMI της Ελλάδας επέστρεψε σε επίπεδα ανάπτυξης για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2009, ακολουθώντας την ανάκαμψη της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Ιρλανδίας.

Επικεφαλής στην ανοδική πορεία είναι η Γερμανία, όπου η ανάπτυξη έφθασε σε υψηλό 32 μηνών. Σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης καταγράφηκαν επίσης στην Ολλανδία και την Αυστρία, ενώ η Ισπανία ήταν η μόνη χώρα - εκτός της Γερμανίας - που σημείωσε ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα