«Ανοιγμα» του Χ.Α. στις μικρομεσαίες

Προ των «πυλών» η δημιουργία νέας αγοράς - Γρήγορες διαδικασίες για άντληση κεφαλαίων έως 5 εκατ. μέσω εταιρικών ομολόγων
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 07:00
UPD:08:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική».

Με τη δημιουργία μίας νέας αγοράς το Χρηματιστήριο Αθηνών ετοιμάζεται να υποδεχθεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα δυσκολεύονται να χρηματοδοτηθούν προσφέροντάς τους συνοπτικές και μειωμένου κόστους διαδικασίες για την άντληση κεφαλαίων.

Το Χρηματιστήριο είναι έτοιμο να ανακοινώσει τη δημιουργία μίας νέας αγοράς η οποία θα «υποδέχεται» μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης μέσω της έκδοσης εταιρικών ομολόγων.

Η νέα αυτή αγορά θα απευθύνεται σε εταιρείες που πρόκειται να κάνουν εκδόσεις μικρότερες των 5 εκατ ευρώ και ταυτόχρονα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από νεοσύστατες εταιρείες με μικρά ίδια κεφάλαια που σήμερα δυσκολεύονται να χρηματοδοτηθούν ενώ έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας ή έχουν αξιόλογες επιχειρηματικές ιδέες. Η νέα αγορά θα παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις από τις υφιστάμενες αγοrές καθώς κύριος στόχος θα είναι η απλοποίηση της διαδικασίας εισαγωγής και άντλησης κεφαλαίων.

Ηδη έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις με ικανό αριθμό εταιρειών οι οποίες και ενδιαφέρονται άμεσα για εισαγωγή στη νέα αυτη αγορά.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα