«Συνηθισμένη» η συνάντηση για την Ελλάδα

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 19:19
UPD:19:28
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι πρόκειται για μια συνάντηση, όπως και άλλες που έχουν γίνει, και οι οποίες διεξάγονται συχνά κατά στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Eurogroup.

Υποβαθμίζει το υπουργείο Οικονομικών τη σημασία της συνάντησης που είχαν το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μαζί με στελέχη της Ευρωζώνης, καθώς και με τους υπουργούς Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας.

Η «μυστική», σύμφωνα με τη Wall Street Journal, συνάντηση αποκαλύφθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας στον ιστότοπό της.

Όπως αναφέρεται σε αυτό, τα δύο θέματα τα οποία φέρεται να τέθηκαν επί τάπητος ήταν αφ’ ενός το πώς θα ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μη δημοφιλείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αφετέρου η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ύψους 5-6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πολλές φορές γίνονται τέτοιες συναντήσεις μεταξύ των μελών του Eurogroup, τόνιζαν το απόγευμα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για μια συνάντηση, όπως και άλλες που έχουν γίνει, και οι οποίες διεξάγονται συχνά κατά στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Eurogroup.

Προσέθεταν μάλιστα ότι μια τέτοια συνάντηση δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα