Στο «κόκκινο» η Wall Street

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 17:09
UPD:17:11
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Ισχυρή πτώση καταγράφεται στην Wall Street, καθώς η ψυχολογία των επενδυτών επιβαρύνθηκε από τις αυξανόμενες ανησυχίες για προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές και τα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιρειών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,31%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,86% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,84%.

«Η άσχημη εικόνα των αποτελεσμάτων κάποιων εταιρειών, το κλείσιμο του μήνα και η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές που συνεχίζεται, ένα προς ένα , στέλνουν την αγορά χαμηλότερα και το μόνο σίγουρο είναι πως οι κεντρικές τράπεζες στις αναπτυσσόμενες αγορές θα οδηγηθούν σε πρόσθετα έκτακτα μέτρα», όπως σημειώνει ο Τζιμ Ράσελ, στρατηγικός αναλυτής μετοχών στην US Bank Wealth Management.

«Oι ενδείξεις είναι ισχυρές πως οι επνδυτές δεν θέλουν να κρατήσουν τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών το Σαββατοκύριακο, και σε συνδυασμό με το τέλος του μήνα, προχωρούν σε πωλήσεις των θέσεών τους. Υπάρχει μια τάση πάντως ότι αν πρόκειται να υποτιμηθεί ένα νόμισμα, τότε αυτό συνήθως συμβαίνει την Κυριακή», πρόσθεσε ο Ράσελ, υποδηλώνοντας ότι ίσως μεθαύριο ακούσουμε για κάποια νέα δράση από τις κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων αγορών.

Η Wal-Mart Stores πρόσθεσαν στο αρνητικό κλίμα της Wall Street, καθώς η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για το τέταρτο τρίμηνο λόγω μιας πληθώρας αρνητικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης στα κουπόνια τροφίμων από την κυβέρνηση καθώς και τον κρύο καιρό. Η μετοχή της υποχωρεί 1,22%

Η Chevron ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,57 δολαρίων ανά μετοχή με έσοδα ύψους 56,16  δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι προσδοκιών για κέρδη ανά μετοχή στα 2,57 δολάρια και για 64,93 εκατ. δολάρια έσόδα. Οι μετοχές της εταιρείας παραγωγής πετρελαίου υποχωρούν 3,6%.

Η MasterCard ανακοίνωσε κέρδη 57 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 2,1 δισ. δολαρίων, έναντι προσδοκιών για 60 σεντς ανά μετοχή και για 2,14 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις. Η μετοχή της υποχωρεί 5,6%

Στο μέτωπο των μακροικονομικών στοιχείων, η αύξηση των προσωπικών δαπανών για τον μήνα Δεκέμβριο ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων. Συγκεκριμένα, οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν 0,4% σε προσαρμοσμένη βάση μηνιαίως τον Δεκέμβριο, την στιμγή που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,2%.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα