Χρ. Αντωνιάδης: Έρχονται επιχειρηματικές συγχωνεύσεις

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 15:52
UPD:15:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χριστόδουλος Αντωνιάδης κατά την διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Συγχωνεύσεις από μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα «βλέπει» ως το καλοκαίρι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χριστόδουλος Αντωνιάδης.

Πρόκειται για «κινήσεις που θα γίνουν γιατί τις υπαγορεύει η αγορά, κυρίως για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά και για την ευκολότερη εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων», ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης από τη Θεσσαλονίκη, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αναδόμηση της ελληνικής οικονομίας σε νέες βάσεις, σημειώνοντας ότι ακριβώς γι' αυτό τον λόγο, η οικονομία «δεν τρέχει να συναντήσει αυτό που αφήσαμε πίσω, δηλαδή την ψευδαίσθηση, τη φούσκα ενός μη πραγματικού πλούτου».

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκούν φορείς παραγωγικών τάξεων στις τράπεζες για το κλείσιμο της «στρόφιγγας» της χρηματοδότησης από τα πιστωτικά ιδρύματα, ο κ. Αντωνιάδης υποστήριξε ότι «οι τράπεζες δεν αρνήθηκαν χρηματοδοτήσεις σε καλές συναλλαγές, δηλαδή σε αυτές που θα επιστρέψουν τα λεφτά πίσω».

«Δεν αρνηθήκαμε χρήματα σε εξαγωγείς, στην καινοτόμο επιχείρηση, στον αγροτοδιατροφικό τομέα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι τράπεζες διαχειρίζονται καταθέσεις και όχι προσωπικό πλούτο».

Για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης, ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι ο τουρισμός, ο οποίος πήγε πολύ καλά, μπορεί «με παρέα τις τράπεζες» να προσελκύσει σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα