DailyFx.gr: Σε υψηλά 6 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Αγγλία

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 11:05
UPD:07/02/2014 17:32

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αυξήθηκε σε υψηλότερο επίπεδο από τότε που σχεδόν κατέρρευσε η Northern Rock Plc περνώντας από την κρίση της Αγγλίας 6 χρόνια πριν.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που παράγεται από την GFK Ltd. αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης σε 7, τον Ιανουάριο. Mάλιστα είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το Σεπτέμβρη του 2007, όπως σημείωσε το βρετανικό κέντρο ερευνών σήμερα. Η μέση πρόβλεψη 20 αναλυτών που έγινε για λογαριασμό της Bloomberg κυμαίνεται από 1 έως -20 μονάδες βάσης.

Στηριζόμενη σε στοιχεία από το 2007 έως πέρυσι, η βρετανική οικονομία βρίσκεται στη μεγαλύτερη ανάπτυξη της όντας μέσα σε μία δυνατή άνθηση της κτηματαγοράς, αναρρώνοντας από την πτώση που άρχισε με το ράλι της Northern Rock, η οποία αποτελούσε την πρώτη τράπεζα που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 140 χρόνια.

Όλα αυτά τα νέα είναι καλά για την Βρετανική κυβέρνηση μιας και οι εκλογές αρχίζουν να πλησιάζουν, όπως δήλωσε ο Nick Moon, γενικός διευθυντής της GFK Ltd. Η αυξανόμενη εμπιστοσύνη αντανακλάται από την αυξανόμενη κατανάλωση.

Μία κλίμακα αξιολόγησης των Britons σχετικά με την γενική οικονομική κατάσταση τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε από 6 σε -20 μονάδες βάσης. Επίσης, ένας δείκτης που αντανακλά τις προβλέψεις για την επόμενη χρονιά αυξήθηκε κατά τον ίδιο βαθμό σε δύο.

«Η οικονομία αυξήθηκε κατά 1.9 σε σχέση με πέρυσι, αν και είναι κάτω από το υψηλότερο βαθμό της προ-ύφεσης», όπως σημειώνει ο Μark Carney , Διοικητής της Tράπεζα της Αγγλίας παρόλα αυτά δεν βιάζεται να αυξήσει το χαμηλό του δείκτη. « Αν και είμαστε μερικά τρίμηνα στην ανοδική τάση ανάπτυξης που οδηγείται από την κατανάλωση των νοικοκυριών τα οποία αντανακλούν μια καλή αρχή, ακόμα δεν είναι ικανοποιητικά για μια σαφή πρόβλεψη», όπως ο ίδιος δήλωσε αυτήν την εβδομάδα στην Σκωτία.

Ο πρωθυπουργός David Cameron χρειάζεται μια καταναλωτική ανάκαμψη για να κερδίσει το δεύτερο εξάμηνο το Mάϊο του επόμενου χρόνου. Ο αντίπαλος του Labour Party ο οποίος φαίνεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις δράττεται της ευκαιρίας να στηλιτεύσει στους καταναλωτές τους αυξημένους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και τους αμετάβλητους μισθούς , οι οποίοι δεν αισθάνονται αυτήν την ανάκαμψη.


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς