Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 10:37
UPD:10:39
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά τα πρώτα λεπτά των σημερινών συναλλαγών, στον απόηχο ανάμεικτων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς η κατάσταση στις αναδυόμενες αγορές εξακολουθεί να είναι εύθραυστη, παρά τις παρεμβάσεις ορισμένων κεντρικών τραπεζών για τη στήριξη των νομισμάτων τους.

«Η αστάθεια στις αναδυόμενες αγορές θα μας “συντροφεύσει” για κάποιο καιρό και ίσως έχει έναν μικρό αντίκτυπο στην κερδοφορία» ορισμένων εταιρειών, παρατηρεί ο επικεφαλής έρευνας στην BNP Paribas Fortis Global Markets.

Στις 10:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,2% στις 1.291,35 μονάδες, έχοντας καταγράψει απώλειες σχεδόν 2% αυτόν το μήνα.

«Βουτιά» σχεδόν 6% σημειώνει η μετοχή της Electrolux, η οποία ανακοίνωσε μεγαλύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν μείωση των κερδών της για το τέταρτο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, άνοδο 3% σημειώνει ο τίτλος της BT, η οποία εμφάνισε αύξηση των τριμηνιαίων εσόδων της για πρώτη φορά από το 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα