ΔΕΔΔΗΕ: Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του δικτύου διανομής

2η Ημερίδα για Έξυπνα Δίκτυα Διανομής – Smart Grids
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 17:26
UPD:18:19

Στην ημερίδα τονίστηκε πως ο εκσυγχρονισμός του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος Γ. Κόλλιας, κατά τη «2η Ημερίδα για Έξυπνα Δίκτυα Διανομής – Smart Grids», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:

  • Εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό χώρο και Τεχνολογικές Προκλήσεις
  • Εφαρμογές Καινοτόμων Τεχνολογιών στο Δίκτυο Διανομής
  • Συμμετοχή του ΔΕΔΔΗΕ σε Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Έργα

Στιγμιότυπο από την ημερίδα.

Την ημερίδα, που διοργανώθηκε από το ΔΕΔΔΗΕ και το ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), παρακολούθησαν πάνω από 100 στελέχη της επιχείρησης από όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετείχαν καθηγητές και ερευνητές του Τομέα Ηλεκτρισμού Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, στο πλαίσιο συνεργασίας που υλοποιεί τη σύνδεση των επιχειρήσεων με την ερευνητική δραστηριότητα σε πανεπιστημιακό χώρο.

Στιγμιότυπο από την ημερίδα.

Σημειώνεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ συμμετέχει ως εταίρος σε πέντε έργα έρευνας και καινοτομίας (IGREENGrid, Sustainable, SiNGULAR, SmartKYE , Dream), χρηματοδοτούμενα από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συνεργάζονται Διαχειριστές Διανομής, προμηθευτές εξοπλισμού, εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, για την προώθηση της καινοτομίας στα έξυπνα δίκτυα, με στόχο την αύξηση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα δίκτυα διανομής και τη βέλτιστη διαχείρισή τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα