Σε αρνητικό έδαφος η Ευρώπη

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 12:12
UPD:12:13
REUTERS/ANDREA COMAS

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των αποτελεσμάτων κερδοφορίας, της ανακοίνωσης της απόφασης της Fed, καθώς και των συνεχιζόμενων αναταραχών στις αναδυόμενες αγορές.

Ο δείκτης Euro Stoxx 600 υποχωρεί
0,36%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει απώλειες 0,41%, ο DAX καταγράφει πτώση 0,46%, ο CAC 40 κινείται 0,47% χαμηλότερα, ενώ στο -0,20% και στο +0,40% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 25 και ο FTSE MIB.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να μειώνει τον ρυθμό του προγράμματος των νομισματικών μέτρων τόνωσης κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια μηνιαίως , με το συνολικό ποσό των αγορών να αγγίζει πλέον τα 65 δισ. ευρώ το μήνα.

Ο Dow Jones, ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν πάνω από 1% μετά την απόφαση της Fed, ενώ οι ασιατικές μετοχές υπέστησαν βαριές απώλειες σήμερα, οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά από τα νέα σημάδια συρρίκνωσης της οικονομίας της Κίνας.

Ο τελικός δείκτης PMI της HSBC για την Κίνα υποχώρησε σε νέο χαμηλό έξι μηνών στο 49,5 τον Ιανουάριο, από την προκαταρκτική εκτίμηση του 49,6 , εγείροντας περαιτέρω τις ανησυχίες για επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου .

Οι επενδυτές έχουν επίσης το βλέμμα στραμμένο στην συνεχιζόμενη αδυναμία στις αναδυόμενες αγορές. Οι αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες της Ινδίας, της Τουρκίας και της Νότιας Αφρικής έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να περιορίσουν τη βουτιά στα νομίσματά τους, τις μετο΄χες και τα ομόλογα.

Οι μετοχές της BskyB ενισχύονται κατά 3,7% καθώς τα αποτελέσματα κερδοφορίας ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Οι μετοχές της Diageο υποχώρησαν 4,2% μετά την ανακοίνωση της πτώσης των πωλήσεων μπύρας και της αδυναμίας στις αναδυόμενες αγορές.


 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα