Εντείνονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο θέρμανσης

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004 15:55

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα πετρελαιοειδή και ειδικότερα στο πετρέλαιο θέρμανσης, που προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις κατά τη χειμερινή περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε από την προηγούμενη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 29 Απριλίου 2005.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο που απέστειλε το ΣΔΟΕ σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις, στην οποία ζητείται από η συγκρότηση συνεργείων που θα διενεργούν ελέγχους στη διακίνηση (εθνικούς δρόμους, διόδια κλπ), καθώς και τη διάθεση και χρήση του πετρελαίου θέρμανσης σε βυτιοφόρα οχήματα, φορτηγά, λεωφορεία και ταξί.

Επίσης, έλεγχοι θα γίνονται σε μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, βιοτεχνίες και βιομηχανίες, καθώς και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι «η συσσωρευμένη πείρα της υπηρεσίας μας έχει καταδείξει ότι η χαμηλή τιμή διάθεσης του προϊόντος για τη θέρμανση αποτελεί δέλεαρ για παράνομα κέρδη, τόσο κατά το στάδιο της διακίνησης και διάθεσης, όσο και της χρήσης από τον τελικό καταναλωτή».

Επιπρόσθετα, όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, έλεγχοι θα εκτελούνται και για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα ναυτιλιακά καύσιμα. Γι αυτό έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στα εφοδιαστικά πλοία που εκτελούν πλόες εσωτερικού, εξωτερικού, μικτόπλοα, αλιευτικά, στα εφοδιαζόμενα πλοία που είναι ελλιμενισμένα στα κρηπιδώματα των λιμένων, καθώς και στα βυτιοφόρα οχήματα δημόσιας χρήσης που μεταφέρουν ναυτιλιακά καύσιμα.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα