Σημαντική πτώση στην Wall Stret

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 17:11
UPD:17:15
EPA/JUSTIN LANE

Φωτογραφία αρχείου.

Πτωτικά κινείται η Wall Street λόγω των απογοητεύσεων από τα αποτελέσματα κερδοφορίας των εταιρειών καθώς και την ενίσχυση των ανησυχιών στις αναδυόμενες αγορές, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην σημερινή ανακοίνωση της απόφασης της Fed.

O δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,67%, ο δείκτης S&P σημειώνει πτώση 0,49% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,47%.

«Οι κινήσεις στις οποίες προχωρούν οι κεντρικές τράπεζες στις αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία, η Τουρκία και η Νότιος Αφρική, με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, είναι η σωστή κίνηση για το βραχυπρόθεσμο διάστημα, αλλά μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά στην οικονομική ανάπτυξη δήλωσε ο Πίτερ Μπούκβαρ, επικεφαλής αναλυτής στην Lindsey Group.

H μετοχή της Yahoo υποχωρεί 6,46%, μετά την ανκοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας δ’ τριμήνου όπου σημείωσε μεν αύξηση κερδών στα 348,2 εκατ. δολάρια, ωστόσο τα έσοδα της υποχώρησαν κατά 5,9% στα 1,27 δισ. δολάρια..

Η μετοχή της AT&T σημειώνει πτώση 4,33%, παρόλο που στα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου η εταιρεία σημείωσε κέρδη από ζημιές ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της σημαντικής αύξησης των συνδρομητών και του έκτακτου κέρδους  ύψους 7,6 δισ. δολ. από λογιστικές προσαρμογές.

Για κάθε μία μετοχή που σημειώνει άνοδο, τέσσερις υποχωρούν σήμερα στην Wall Street, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 281 εκατ. δολάρια, και τον όγκο στα 78 εκατ. τεμάχια.

Η απόφαση της  Fed αναμένεται στις 21:00 ώρα Ελλάδος όπου ευρέως εκτιμάται ότι θα  ανακοινώσει νέα μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, κατ 10 δισ. δολάρια μηνιαιώς. Οι επενδυτές θα περιμένουν επίσης να δουν εάν η Fed θα μειώσει το επίπεδο-στόχο του 6,5% για την ανεργία, που έχει θέσει ως εκκίνηση του γύρου αύξησης των επιτοκίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα