Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Ισχυρές πιέσεις στον ασφαλιστικό τομέα
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004 18:56

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ρεκόρ τριών εβδομάδων κατέγραψαν σήμερα δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έπειτα από τα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Motorola και η JP Morgan Chase.

Ανησυχίες προκαλεί επίσης η επιστροφή των τιμών πετρελαίου σε ανοδική τροχιά καθώς και η διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας στον ασφαλιστικό κλάδο των Ηνωμένων Πολιτειών για υποθέσεις χειραγώγησης αγοράς.

Στοιχεία για την υπόθεση αυτή, στην οποία ενδέχεται να εμπλέκονται και ευρωπαϊκές εταιρείες, κλήθηκε σήμερα να καταθέσει η ολλανδική ING.

Η μετοχική τιμή της τελευταίας υποχώρησε κατά 3,2% συμπαρασύροντας προς τα κάτω τους τίτλους ομοειδών εταιρειών. Η γαλλική Axa απώλεσε 3,07%.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές χαλυβουργιών εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και κατά συνέπεια περιορισμού της ζήτησης.

Πιέσεις άσκησε στους τίτλους εξαγωγικών εταιρειών η σημαντική άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου που υπονομεύει τις ευρωπαϊκές εξαγωγές. Σημειώνεται ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έχει υπερβεί το επίπεδο των 1,26 δολαρίων.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.616,4 μονάδες (-0,83%), στο Παρίσι ο CAC 40 στις 3.665,68 μονάδες (-0,94%) και στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX στις 3.912,4 (-1,30%).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα