Η Ε.Ε. εξετάζει προσφυγή κατά της Ελλάδας

Για την αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων πριν από το 2000
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004 19:51

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελλάδας, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια, για την παροχή αμφισβητούμενων δημοσιονομικών στοιχείων στις κοινοτικές αρχές.

Πρόσθεσε ότι εξετάζονται όλες οι πτυχές της υπόθεσης και ότι η Επιτροπή θα λάβει τις αποφάσεις της προσεχώς. Ο κ. Αλμούνια είπε ακόμη ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, όταν, όπως έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση, θα αποστείλει τα μέτρα που θα υιοθετήσει ώστε να υπάρξει μείωση του ελλείμματος το 2005 κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά στοιχεία για την περίοδο πριν από το 2000, ο κ. Αλμούνια σημείωσε ότι η αντιπροσωπεία της Eurostat που επισκέφθηκε την Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα, δεν ήταν σε θέση να καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα και ζήτησε να της δοθούν μέχρι τις 18 Οκτωβρίου πρόσθετα στοιχεία από τις ελληνικές αρχές. Ο Επίτροπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αποστολή κλιμακίου της Eurostat στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει εξακρίβωση της κατάστασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα