STMicroelectronics: Χαμηλότερες κατά το 1/3 πωλήσεις

Η αύξηση των αποθεμάτων θα πιέσει προς τα κάτω τις τιμές
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2004 11:09

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ να εμφανίσει χαμηλότερες, κατά το 1/3, πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, STMicroelectronics NV, προσθέτοντας, ότι, οι τιμές ενδέχεται να υποχωρήσουν εξ αιτίας της αύξησης των αποθεμάτων της βιομηχανίας ηλεκτρονικών.

Η χαμηλότερη ζήτηση ηλεκτρονικών, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των αποθεμάτων σε συγκεκριμένες αγορές και οδήγησε στη μείωση των τιμών», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Pasquale Pistorio σε δήλωσή του, μαζί με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης, χθες.

«Οι τιμές των memory chip, ενδέχεται να αυξηθούν τον Οκτώβριο ή στις αρχές του Νοεμβρίου, πριν δούμε να δέχονται νέα πίεση στα τέλη του επόμενου μήνα, καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές ηλκετρονικών υπολογιστών, περιορίζουν τα αποθέματά τους», αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές, επισημαίνοντας, ότι, οι τιμές ενδέχεται να σημειώσουν κατακόρυφη πτώση τον Δεκέμβριο και να υποχωρήσουν ακόμη περισσότερο μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2005.

Το τρίτο τρίμηνο, η STMicroelectronics, εμφάνισε καθαρά κέρδη 189 εκατ. δολ. έναντι ζημιών ύψους 49,1 εκατ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, όπως επισημαίνεται στη σχετική της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 24%, φθάνοντας στα 2,23 δισ. δολάρια.

Η διοίκησή της, προβλέπει, ότι, το μεικτό περιθώριο κέρδους το τέταρτο τρίμηνο, ως ποσοστό επί των πωλήσεων, μετά και το κόστος της παραγωγής, θα είναι στο 38%, ελαφρώς διαφοποροποιημένο από το 37,9% που είχε εμφανίσει την προηγούμενη από την τελευταία χρονική περίοδο και χαμηλότερα από το στόχο του 40% που έχει θέσει η διοίκησή της.

Η STMicroelectronics, με πωλήσεις 2,11 δισ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο του 2003, είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 144 εκατ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα