ΗΠΑ: Aιφνιδιαστική πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών το Δεκέμβριο

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 15:52
UPD:16:01
REUTERS/REBECCA COOK

Το Δεκέμβριο η ζήτηση για αυτοκίνητα μειώθηκε κατά 5,8%.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ βυθίστηκαν 4,3% το Δεκέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τα μέσα του καλοκαιριού, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας ων λιγότερων κρατήσεων για αυτοκίνητα και αεροσκάφη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις εκτός μεταφορών και άμυνας, επίσης, να επιβραδύνθηκαν και η αύξηση των παραγγελιών για το μήνα Νοέμβριο ήταν μειωμένες. Τα απογοητευτικά στοιχεία- οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση κατά 1,8 % στις παραγγελίες - θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση των προβλέψεων για το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου.

Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch είχαν προβλέψει αύξηση κατά 3,3 % του ΑΕΠ , το οποίο θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Οι παραγγελίες για μεγάλα αεροσκάφη βυθίστηκαν 17,5 % το Δεκέμβριο και η ζήτηση για αυτοκίνητα μειώθηκε κατά 5,8% . Οι παραγγελίες στο σύνολο του κλάδου των μεταφορών μειώθηκαν κατά 1,6% .

Οι παραγγελίες για βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά υποχώρησαν 1,3 %, σηματοδοτώντας την τέταρτη πτώση κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Οι αποστολές των βασικών κεφαλαιακών αγαθών, μια κατηγορία που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του ΑΕΠ, υποχώρησαν 0,2 % το Δεκέμβριο.

Οι παραγγελίες για το μήνα Νοέμβριο , εν τω μεταξύ , αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω σε αύξηση 2,6 % από αύξηση 3,4 % πριν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα