Επιστολή ΕΣΕΕ για την εκπροσώπηση των μικρομεσαίων στις ευρωεκλογές

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 12:09
UPD:12:13
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Επιστολή με την οποία ζητεί από τα πολιτικά κόμματα να συμπεριλάβουν εκπρόσωπους της αγοράς στους συνδυασμούς τους απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς η ΕΣΕΕ, εν όψει των ευρωεκλογών, προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε αντίθετη περίπτωση ο εμπορικός κόσμος θα προχωρήσει στη δημιουργία «πολιτικής οργάνωσης μικρομεσαίων» με στόχο την εκλογή εκπροσώπου της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι ευρωεκλογές -σε αντίθεση με τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να εκτεθεί και να ψηφιστεί- δεν δίνουν αυτή τη δυνατότητα και οι ευρωβουλευτές εκλέγονται με λίστα προτίμησης, που ουσιαστικά είναι μια αυστηρή επιλογή του κάθε πολιτικού αρχηγού.

«Επειδή, μάλιστα, δεν συνηθίζεται να προτιμούνται εκπρόσωποι των μικρομεσαίων, η ΕΣΕΕ ως επίσημος κοινωνικός εταίρος και ως παραγωγικός φορέας των μικρομεσαίων του ελληνικού εμπορίου, σας ζητά με έμφαση, τη συμπερίληψη σε μάχιμη και πιθανή εκλόγιμη θέση στο συνδυασμό που θα καταρτίσετε για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, προσώπων από τον επιχειρηματικό κόσμο, που να ενστερνίζονται την αναγκαιότητα ύπαρξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», αναφέρει η Συνομοσπονδία.

Σημειώνει επίσης ότι σε περίπτωση που για άλλη μία φορά προταθεί στους εκπροσώπους της αγοράς μία «τιμητική» θέση, οι τελευταίοι θα επιλέξουν υποψήφιους που θα στηρίξουν από κοινού με όλους τους επαγγελματικούς φορείς. «Με δεδομένο μάλιστα το μέτρο του 4,8%, ίσως μπορέσουμε με αρκετές πιθανότητες ως ‘πολιτική οργάνωση μικρομεσαίων’, να εκλέξουμε, τουλάχιστον έναν άξιο και ικανό εκπρόσωπό μας στην Ευρώπη», εκτιμά η ΕΣΕΕ.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι μια τέτοια ενέργεια «θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα» ενώ θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύσει την εκπροσώπηση των απόψεων και των θέσεων της «δυσαρεστημένης» ελληνικής μεσαίας τάξης και επιχειρηματικότητας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Ευελπιστούμε ότι θα αφουγκραστείτε το αίτημα μας και δεν θα μας οδηγήσετε να αναζητήσουμε εναλλακτική μορφή εκπροσώπησης, ενώ διευκρινίζουμε ότι για λόγους ηθικής τάξης, όσοι προτείνουν, δεν προτείνονται», καταλήγει η ΕΣΕΕ, ζητώντας από τους πολιτικούς αρχηγούς να απαντήσουν στην επιστολή της εντός 30 ημερών.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα