ΑΔΕΔΥ: Στο 70% η συμμετοχή στην απεργία

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2004 15:51
UPD:15:55

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ επιτυχία, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, σημείωσε η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ σε όλους τους κλάδους και τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Η απεργία έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην εκπαίδευση, στα νοσοκομεία, στους ΟΤΑ, αλλά και στη δημόσια διοίκηση και τις υπηρεσίες, και κατά την ΑΔΕΔΥ η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία έφθασε κατά μέσον όρο στο 70%.

Οι απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του κλάδου. Αργά το μεσημέρι άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία είχε διακοπεί λόγω της συγκέντρωσης.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα αεροπορικά δρομολόγια από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Λόγω της συμμετοχής στην απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ματαιώθηκαν δεκάδες πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean, ενώ άλλες άλλαξαν ώρα αναχώρησης.

Κανονικά λειτούργησαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος δήλωσε ότι το μήνυμα της απεργίας είναι διπλό: αφενός η διεκδίκηση αυξήσεων άνω του 3%, που προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού και αφετέρου η εισαγωγή του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών στις εργασίες του Δημοσίου, πού πληρούν τα ίδια με το ΙΚΑ κριτήρια.

Η ΑΔΕΔΥ συγκαλεί το Γενικό Συμβούλιο της Οργάνωσης την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου όπου θα εκτιμηθεί η πορεία των κινητοποήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα