Σε νέο ιστορικό υψηλό η ανεργία στη Γαλλία

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 20:36
UPD:20:39
REUTERS/ERIC GAILLARD

Ανεργοι εισέρχονται στην Εθνική Υπηρεσία Ευρέσεως Εργασίας στη Νίκαια.

O αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποβάλει αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 10.200 τον Δεκέμβριο, φθάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα δείχνουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγγραφεί στους καταλόγους της Γαλλίας στην μητροπολιτική χώρα, εξαιρουμένων των υπερπόντιων κτήσεων, ανήλθε σε 3.303.200 τον περασμένο μήνα, ο υψηλότερος αριθμός  αφότου άρχισαν να τηρούνται σχετικά δεδομένα. Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 5,7% σε ετήσια βάση, κατά τα ίδια στοιχεία.

Ο Ολάντ δεν έχει καταφέρει να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα και  να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας του, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, παρά την υπόσχεση που κατά καιρούς έχει δώσει ότι ανεργία θα άρχιζε να μειώνεται στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα ώστε οι επιχειρήσεις να αρχίσουν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους, ο Ολάντ ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα μια πολιτική πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις, κάνοντας λόγο περί μείωσης του φορολογικού συντελεστή και για φοροαπαλλαγές έναντι δεσμεύσεων για προσλήψεις.

EURONEWS

Με την ανεργία να έχει φτάσει σχεδόν το 11% τα ποσοστά της δημοτικότητάς του Ολάντ είναι και αυτά σε ιστορικό χαμηλό, με τις επιδόσεις του να θεωρούνται οι χειρότερες από αυτές κάθε άλλου προέδρου στη σύγχρονη γαλλική Ιστορία.

Το υπουργείο Εργασίας σημείωσε πάντως ότι έχει υπάρξει σαφώς μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας κατά την διάρκεια του 2013, ιδίως στα τέλη της χρονιάς. Συνολικά το 2013 εντάχθηκαν στους καταλόγους των ανέργων 177.800 πρόσωπα, από 283.800 το 2012, σύμφωνα με το υπουργείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα