Σε θετικό έδαφος η Wall Street

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 16:54
UPD:16:59
REUTERS/LUCAS JACKSON

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,34%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,12% και ο Nasdaq υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,18% (φωτογραφία αρχείου).

Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street, μετά τις ισχυρές απώλειες της Παρασκευής, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις κερδοφορίας των εταιρειών, με τα πολύ καλά αποτελέσματα της Caterpillar να ενισχύουν την ψυχολογία της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,34%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,12% και ο Nasdaq υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,18%

Η μετοχή της Caterpillar ενισχύεται 7% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη του δ΄ τριμήνου σημείωσαν άνοδο 44% και ανήλθαν στο 1 δισ. δολ. ή 1,54 δολ. ανά μετοχή από 697 εκατ. δολ. ή 1,04 δολ. ανά μετοχή το 2013.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης ανακοινώνει τα αποτελέσματά της η Apple, τα οποία αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από την αγορά.

«Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη αδυναμία που έχουμε δει στις μετοχές εδώ και αρκετό καιρό«, όπως σημειώνει ο Τζέιμς Πόλσεν, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Wells Capital Management, η οποία έχει περίπου 340 δισεκατομμύρια δολάρια ενεργητικό. «Νομίζω ότι μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο πολλούς αγοραστές θα φέρει αυτή η υποχώρηση στο χρηματιστήριο. Τα κέρδη της Caterpillar και οι προοπτικές τις εταιρείας σίγουρα βοηθούν πολύ, έστω και μόνο για να υπενθυμίσουν σε όλους ότι παρόλο που οι αναδυόμενες αγορές έχουν προβλήματα, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη είναι ευρεία και πιο συγχρονισμένη από ποτέ», καταλήγει ο αναλυτής.  

Ο S&P 500 βυθίστηκε 2,6% την περασμένη εβδομάδα., καθώς οι ρευστοποιήσεις στα νομίσματα των αναπτυσσόμενων χωρών ενίσχυσαν τους φόβους αστάθειας στα διεθνη χρηματιστήρια. Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών είχαν το χειρότερο ξεκίνημα έτους από το 2009 και τα νομίσματα από την Τουρκία ως τη Νότια Κορέα, υποχώρησαν εν μέσω ενδείξεων ότι η ανάπτυξη στην Κίνα επιβραδύνεται, καθώς η Federal Reserve είναι έτοιμη να μειώσει περαιτέρω τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Από τις 125 εταιρείες του δείκτη που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής, το 74% έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και το 68% έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις για τις πωλήσεις.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα