Συζητείται φορολόγηση καταθέσεων στην Ελβετία

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 21:39
UPD:23:44
EPA/LUKAS LEHMANN

Η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπ (φωτογραφία αρχείου).

Κανονικά συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Ελβετία για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ δήλωσε ότι η χώρα της δεν θα συνάψει συμφωνία για φόρους από καταθέσεις «μαύρου» χρήματος σε ελβετικές τράπεζες.

Η υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, σύμφωνα με δημοσίευμα στην οικονομική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «FinanzNachrichten.de» είπε ότι  «η Ελλάδα δεν φορολόγησε ποτέ ορισμένα πρόσωπα» και σημείωσε ότι, σύμφωνα με παλαιότερη νομοθεσία, Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν στην πατρίδα τους διάφορες εισφορές. Δεν μπορεί, εξηγεί, να ισχύει ότι αυτά τα άτομα θα πρέπει να πληρώσουν τώρα αναδρομικά φόρους, για περιουσία η οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό.

Τέτοια συμφωνία, η οποία ρυθμίζει επιπλέον και τη φορολόγηση μελλοντικών εσόδων από τόκους για περιουσίες στην Ελβετία, έχει ήδη συνάψει η χώρα με τη Βρετανία και την Αυστρία, ενώ η αντίστοιχη συμφωνία με τη Γερμανία δεν εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμη συμφωνία με την Ιταλία.

Από την πλευρά τους οι κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επιμένουν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονταια κανονικά και επικαλούνται επικοινωνία που είχαν με τις ελβετικές Αρχές οι οποίες αναμένεται να προβούν σε διάψευση των δημοσιευμάτων αυτών.

Σημειώνεται ότι αύριο ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, αναμένεται να μεταβεί στην Ελβετία όπου θα έχει συνάντηση με τον Ελβετό ομόλογό του προκειμένου να προετοιμασθεί συνάντηση της κ. Σλούμπφ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. με θέμα τη φορολόγηση των ελβετικών καταθέσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα