Google: Υπερδιπλάσιες πωλήσεις το γ' τρίμηνο

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2004 08:42

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΕΣ πωλήσεις, καθώς πούλησε περισσότερες διαφημίσεις και προσήλκυσε περισσότερους surfers στα Web site της, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο, η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στο Internet, Google Inc. Οι μετοχές της σημείωναν άνοδο 8%, στη διευρυμένη, μετά τη συνεδρίαση, διαπραγμάτευσή τους.

Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 52 εκατ. δολ. ή 19 σεντς ανά μετοχή, από 20,4 εκατ. ή οκτώ σεντς ανά μετοχή, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Τα έδοδα ήταν σχεδόν υπερδιπλάσια, φθάνοντας στα 805,9 εκατ. δολ. από 393,9 εκατ. δολ., ανέφερε η Google, που δημοσιοποίησε για πρώτη φορά στο κοινό τα αποτελέσματά της, μετά την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο.

Τα έσοδά της, αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι προέβλεπαν οικονομικοί αναλυτές και τα περιθώρια κέρδους της διευρύνθηκαν, καθώς αμύνθηκε του ανταγωνισμού που άσκησε επάνω της η Yahoo! Inc., η δεύτερη πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Οι δύο εταιρείες, καταβάλλουν προσπάθειες να πουλήσουν περισσότερες διαφημίσεις μέσω του Internet, μία αγορά 3,93 δισ. δολ. στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Google κέρδιζαν 11,92 δολ.,φθάνοντας στα 161,30 δολ. η μία, στις 6:29' μ.μ. ώρα Ν. Υόρκης, στη διευρυμένη – μετά τη συνεδρίαση – διαπραγμάτευσή τους. Νωρίτερα σημείωναν άνοδο 8,89 δολ., φθάνοντας στα 149,38 δολ. η μία στο Nasdaq.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η μετοχή της Google σημείωσε άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 76% από τις 18 Αυγούστου που άρχισε η διαπραγμάτευσή της κατά τη δημόσια εγγραφή, μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 40.9 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα