Ericsson: Κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο

Μετά την αύξηση των πωλήσεων και τη μείωση του κόστους λειτουργίας
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2004 09:32

ΚΕΡΔΗ, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία δικτύων κινητής τηλεφωνίας, Ericsson AB, αποτέλεσμα τη μείωσης του κόστους λειτουργίας και της αύξησης των δαπανών των εταιρειών του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, σε δίκτυα.

Το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 4,8 δισ. κορώνες (667 εκατ. δολ.) έναντι ζημίες 3,9 δισ. κορώνες που είχε εμφανίσει πέρυσι, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές της SME Direkt εκτιμούσαν, ότι τα καθαρά κέρδη θα ανήρχοντο σε 54,7 δισ. κορώνες. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 14%, φθάνοντας στα 31,8 δισ. κορώνες από 28 δισ. κορώνες.

Η εταιρεία, που εδρεύει στη Στοκχόλμη, ευνοείται από τη μείωση του προσωπικού κατά 58.000 θέσεις εργασίας, που έκανε μέχρι τα τέλη του 2000, σε συνδυασμό με την αναζωογόνηση της ζήτηση στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τις αναπτυσσόμενες αγορές. Οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων διεθνώς αυξάνονται κάθε τρίμηνο, αναγκάζοντας τους διαχειριστές, συμπεριλαμβανομένης της TeliaSonera AB και της Telefonica Moviles SA να βελτιώσουν τα δίκτυά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αύξηση των τηλεφωνικών κλήσεων, μετά από τρία χρόνια περιορισμού των δαπανών.

Η ανακοίνωση έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Οι μετοχές της Ericsson έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό της τάξης 74% και είχαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη OMX της Στοκχόλμης και τον Bloomberg Europe Telecommunication Equipment Index.

Η φινλανδική Nokia Oyj, που παραμένει ο κύριος ανταγωνιστής της Ericsson στον τομέα των εξαρτημάτων κινητής τηλεφωνίας, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στον τομέα των δικτύων αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 21% το τρίτο τρίμηνο. Οι πωλήσεις της Ericsson σημείωσαν για πρώτη φορά αύξηση το πρώτο τρίμηνο, μετά από τρία χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα