Διόρθωσης συνέχεια στην Ευρώπη

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 12:03
UPD:12:07
REUTERS/JOSE MANUEL RIBEIRO

Απώλειες καταγράφουν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, οι εντάθηκαν μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 καταγράφει απώλειες 0,4%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,20%, ο DAX σημειώνει πτώση 0,15%, ο CAC 40 κινείται 0,35% χαμηλότερα, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB σημειώνουν απώλειες της τάξης του 1,65% και του 1,07% αντίστοιχα.

«Η διόρθωση ήρθε, και αφορά όλες τις αγορές, όχι μόνο την αμερικανική», σημειώνει ο Ναϊμ Ασλάμ, αναλυτής της AVA Trade. «Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι 'αυτό, για παράδειγμα, η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έχει αρχίσει γίνεται σημαντικό... βάρος για τους επενδυτές. Η άλλη μεγάλη ανησυχία για τις αγορές είναι πλέον η κερδοφορία, η οποία εμφανίζεται όλο και πιο αδύναμη, με τις περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες που έχουν ήδη δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα, να απογοητεύουν την αγορά», όπως προσθέτει.

Οι φόβοι για επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας επηρέασαν δυσμενώς το κλίμα στις ΗΠΑ , το οποίο επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια μετά τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας.

Στο μέτωπο των επιχειρηματικών ειδήσεων,η εφημερίδα Nikkei ανέφερε ότι η Nissan και η Renault θα συνδυάσουν τις επιχειρήσεις τους στον τομέα της κατασκευής και έρευνας, μια κίνηση που θα σώσει εξοικονομήσει και στις δύο πάνω από 400 δισεκατομμύρια γιεν ετησίως. Οι μετοχές της Renault ενισχύονται 1,5%

Οι μετοχές της Aberdeen Asset Management υποχωρεί 4,7% μετά την υποβάθμισή τους από την Morgan Stanley σε underweight

Οι μετοχές της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Celesio ενισχύονται 5% μετά την ανακοίνωση από την αμερικάνικη McKesson ότι πέτυχε στη δεύτερη προσπάθειά της να κερδίσει τον έλεγχο της γερμανικής
εταιρείας .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα