Β. Κορκίδης: Ζητεί μικρομεσαίους επιχειρηματίες υποψήφιους στις ευρωεκλογές

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 14:23
UPD:15:31
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε εκλόγιμες θέσεις στις ευρωεκλογές ζητεί από τα κόμματα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδης, σε ανοικτή επιστολή του.

Όπως αναφέρει, σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, όπου ο καθένας μπορεί να ψηφιστεί ως υποψήφιος στα ψηφοδέλτια, στις ευρωεκλογές δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα, και οι υποψήφιοι εκλέγονται με λίστα προτίμησης, βάσει των επιλογών του κάθε κόμματος.

Επειδή δεν συνηθίζεται στις επιλογές να προτιμούνται εκπρόσωποι μικρομεσαίων, σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, οι επίσημοι παραγωγικοί φορείς προτείνουν σε όλα τα πολιτικά κόμματα να προβούν στη συγκεκριμένη κίνηση.

Σε περίπτωση που «για άλλη μια φορά» προτιμηθούν γνωστά ονόματα καλλιτεχνών, αθλητών, κ.α., τότε ίσως θα πρέπει οι άνθρωποι της αγοράς και των Επιμελητηρίων, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και τα μέλη των εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων να τολμήσουν να επιλέξουν υποψηφίους, τους οποίους θα στηρίξουν από κοινού, συμπληρώνει ο κ. Κορκίδης, εκτιμώντας ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για εκλογή τουλάχιστον ενός «άξιου και ικανού» εκπροσώπου.

Κατά τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, μια τέτοια πράξη θα μπορούσε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα, ενώ θα είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της εκπροσώπησης των απόψεων και των θέσεων της ελληνικής μεσαίας τάξης και επιχειρηματικότητας στο Ευρωκοινοβούλιο και θα επιδείκνυε, σε συμβολικό επίπεδο, τη βούληση της κοινωνίας για έξοδο από την κρίση.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα