Ανοδικά κινείται το ευρώ, ενίσχυση του ελβετικού φράγκου

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 13:10
UPD:13:18
EPA/LAURENT GILLIERON

Το δολάριο υποχωρεί 0,8% στο 0,9043 έναντι του ελβετικού φράγκου και το ευρώ κινείται 0,2% χαμηλότερα στο 1.,325.

Το ευρώ ενισχύεται σήμερα έναντι του δολαρίου μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων για την γαλλική και τη γερμανική επιχειρηματική δραστηριότητα τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Το ελβετικό φράγκο σημειώνει άνοδο έναντι του δολαρίου καθώς η ελβετική κυβέρνηση αύξησε το ύψος των κεφαλαίων που οι τράπεζες θα πρέπει να διακρατούν στα βιβλία των στεγαστικών δανείων, οδηγώντας έτσι σε σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών.

Το δολάριο υποχωρεί 0,8% στο 0,9043 έναντι του ελβετικού φράγκου και το ευρώ κινείται 0,2% χαμηλότερα στο 1.,325 μετά την κίνηση της ελβετικής κυβέρνησης.

Η τελευταία επικαλέστηκε το «σημαντικό κίνδυνο στην σταθεροποίηση της ανάπτυξης της οικονομίας» λόγω της ισχυρής αύξησης των στεγαστικών δανείων και των τιμών των κατοικιών.

Αυτό δείχνει καθαρά ότι η SNB ότι αρχίζει να ακολουθεί πιο σκληρή νομισματική πολιτική, όπως σημειώνει ο Ούλριχ Λέουχμαν, επικεφαλής της αγοράς συναλλάγματος της Commerzbank.

«Αυτή η κίνηση περιορίζει τις προοπτικές ανόδου για την ισοτιμία ευρώ/ελβετικού φράγκου», πρόσθεσε. «Δεν νομίζω ότι η τράπεζα της Ελβετίας θα εγκαταλείψει το επίπεδο 1,20 (πρόσδεση του ελβετικού φράγκου με το ευρώ), αλλά θα υπάρξει αρκετή κερδοσκοπία στην αγορά για το πόσο καιρό μπορεί να συνεχίσει να το διατηρεί», σημειώνει.

Το ευρώ ενισχύεται 0,6% έναντι του δολαρίου στο 1,3624 μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας της Γερμανίας αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και περισσότερα από 2,5 χρόνια τον Ιανουάριο. Η γαλλική επιχειρηματική δραστηριότητα συρρικνώθηκε λιγότερο από είχαν προβλέψει οι αναλυτές..



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα