Σύστημα e-Taxi από την ΜLS Πληροφορική

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2004 12:26

Το πρώτο σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρισης στόλου ταξί και πλοήγησης στην Ελλάδα εγκαινίασε την Παρασκευή ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Αναστάσιος Νεράντζης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η υλοποίηση του συστήματος πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του πρώτου συστήματος αυτόματης πλοήγησης στην Ελλάδα από την MLS Πληροφορική Α.Ε., η οποία σε συνεργασία με την DataTronics Ε.Π.Ε που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης, εγκατέστησε αυτόματους πλοηγούς MLS Navigator NAV 233MP3 σε όλα τα ταξί του Αστικού Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Ηρακλείου. Η συνολική επιδότηση του έργου, το οποίο αποπληρώθηκε μετά την τελετή των εγκαινίων, ανήλθε σε ευρώ 1.150.000.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της MLS Πληροφορική, τα οφέλη για το επιβατικό κοινό ήταν εμφανή από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του συστήματος, καθώς μειώθηκε σημαντικά ο χρόνος αναμονής τόσο στη γραμμή, και ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής όπου η ζήτηση είναι αυξημένη, όσο και ο χρόνος αναμονής μέχρι την έλευση του καλούμενου ταξί.

Η ανάπτυξη του συστήματος χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος αναβάθμισης του στόλου των ταξί στην Ελλάδα με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω της υιοθέτησης λύσεων υψηλής τεχνολογίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΛΣ



Σχολιασμένα