Ξιφίας: Δεν τίθεται θέμα λειτουργίας της Galaxy Airways

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2001 21:39

Η εισηγμένη Ξιφίας, τονίζει σε επιστολή της προς το ΧΑΑ, ότι δεν τίθεται κανένα θέμα που να αφορά τη λειτουργία της θυγατρικής της Galaxy Airways.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι η Galaxy Airways αποφάσισε προ έτους τη μετατροπή της σε εταιρεία charter, διακόπτοντας τις τακτικές της πτήσεις προς τις χώρες του εξωτερικού. Απόφαση η οποία σύμφωνα με την Ξιφίας απέφερε στην εταιρία σημαντικά οικονομικά οφέλη, δεδομένου ότι είχε εξασφαλίσει επωφελείς συμβάσεις και συνεργασίες με αφρικανικές, ασιατικές και ευρωπαϊκές εταιρείες για πολύμηνες συνεχείς πτήσεις.

Επίσης, η εταιρεία επισημαίνει ότι η μείωση του αριθμού των αεροσκαφών της από τρία σε ένα αφορά αντικατάστασή τους με άλλου τύπου, κατάλληλα για πτήσεις charter και έχει σχέση με την χωρητικότητα και λοιπά τεχνικά στοιχεία. Τα νέα αυτά αεροσκάφη θα ενταχθούν στον στόλο της Galaxy, μόλις βρεθούν από την διεθνή αγορά leasing, στην οποία τα αναζητεί η εταιρεία.

Τέλος, η Galaxy έχει υπογράψει πολύμηνη σύμβαση με την Λιβύη, όπου το αεροσκάφος της εκτελεί πτήσεις charter. Εάν η Λιβύη δεν θελήσει να ανανεώσει την σύμβαση στην λήξη της, η Galaxy έχει άλλον υποψήφιο ενοικιαστή και επομένως δεν τίθεται, σύμφωνα με την Ξιφίας, κανένα θέμα που αφορά την λειτουργία της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα