Τράπεζα Κύπρου: Την Παρασκευή θα εξεταστεί η επιστροφή στο ΧΑΚ

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 16:40
UPD:16:45
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Η Τράπεζα Κύπρου έχει διευθετήσει τις πλείστες εκκρεμότητές της και απομένει πλέον η υποβολή Ενημερωτικού Δελτίου. 

Σε συνάντηση που θα έχει η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου, την Παρασκευή, αναμένεται να καθοριστεί ο χρόνος επαναδιαπραγμάτευσης της μετοχής της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Με σημερινές δηλώσεις της, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, εξέφρασε την πρόθεση της κυπριακής εποπτικής αρχής, εάν δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία από πλευράς της τράπεζας, να παραταθεί η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Απομακρυσμένο είναι, πάντως, το ενδεχόμενο διαγραφής της μετοχής από το ΧΑΚ. Υπενθυμίζεται πως η μετοχή βρίσκεται εκτός ΧΑΚ από τον περασμένο Μάρτιο.

Η Τράπεζα Κύπρου έχει διευθετήσει τις πλείστες εκκρεμότητές της και απομένει πλέον η υποβολή Ενημερωτικού Δελτίου. Η κ. Καλογήρου σημείωσε ότι στη συνάντηση της Παρασκευής αναμένει από την ηγεσία του Συγκροτήματος να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για κατάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υποβληθεί και το Σχέδιο Δράσης της Τράπεζας Κύπρου, προκειμένου να προχωρήσει και το ζήτημα της επιλογής διαχειριστή για το 18,1% του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο κατέχει η «κακή» Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα