Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2004 10:22
UPD:10:32

Η Aspis Bank θεωρεί πιθανή μια ανοδική αντίδραση μετά από τις χθεσινές ρευστοποιήσεις κερδών στις τραπεζικές μετοχές. Εκτός από τις μετοχές των τραπεζών, η Aspis Bank εκτιμά ότι στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και οι μετοχές του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την Praxis International, η ομαλή πτώση των αγορών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ενδέχεται να οδηγήσει σε εκτόνωση των πιέσεων των ευρωπαϊκών αγορών κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Στο πλαίσιο αυτό αναμένει ότι η εγχώρια αγορά θα κινηθεί συσσωρευτικά γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

«Για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε η αγορά να ακολουθήσει την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, αν και δεν θα αποκλείαμε μια μικρή ανάκαμψη μετά τη χθεσινή απότομη πτώση», επισημαίνει μεταξύ άλλων στο πρωινό της σχόλιο η Marfin Analysis.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, η Marfin αναφέρει ότι τα σχέδια της επιχειρήσης για νέες προσλήψεις βρίσκονται σε αντίθεση µε τις προβλέψεις της καθώς και τους στόχους της διοίκησης για µείωση του προσωπικού στους 25.000 εργαζοµένους µέχρι το 2007.

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, η Marfin επισημαίνει ότι το ύψος των αυξήσεων που ανακοινώθηκαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/25/973054.htm είναι σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις της αλλά «η εφαρµογή τους είναι σε μετέπειτα χρονικό διάστηµα απ’ ό,τι αναµέναµε».

Η εφαρµογή των νέων τιµολογίων, οι ανακοινώσεις για προσλήψεις καθώς και η πορεία των τιµών του πετρελαίου οδηγούν τη Marfin σε µείωση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 6% το 2005 και 2006, ενώ δεν αναµένεται να προβεί σε σηµαντικές αλλαγές για το 2004.

Παρά τη µείωση των προβλέψεών της η Marfin θεωρεί πιθανόν να διατηρήσει τη σύστασή της για Αύξηση Θέσεων λόγω ελκυστικής αποτίµησης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα