DailyFx.gr: Οι 5 επιλογές των Hedge Funds για το 2014

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 16:45
UPD:12/02/2014 10:32

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters οι top επιλογές των Hedge Funds στην αγορά συναλλάγματος για το 2014 θα είναι οι παρακάτω:

1. Αγορά USD/JPY
Καθώς το “taper” συνεχίζεται το USD θα κινείται υψηλότερα. Από την άλλη η BoJ εφαρμόζει το πιο δυναμικό QE από όλες τις κεντρικές τράπεζες με αποτέλεσμα να περιμένουμε περαιτέρω διολίσθηση του JPY.

2. Πώληση AUD/NZD ή AUD/USD
Το AUD αναμένεται να διολισθήσει περαιτέρω καθώς ο κύριος εμπορικός εταίρος της Αυστραλίας, η Κίνα αναμένεται να μειώσει τις εισαγωγές εμπορευμάτων καθώς η οικονομία της περιορίζει τους ξέφρενους ρυθμούς ανάπτυξης που φανέρωνε κατά το παρελθόν.

3. Αγορά GBP/EUR
Η αγγλική οικονομία βγαίνει από τη στενωπό της κρίσης καθώς τα μακροοικονομικά της μεγέθη βελτιώνονται με ταχείς ρυθμούς. Αντίθετα η οικονομία της Ευρωζώνης μπαίνει σε μία περίοδο αποπληθωρισμού που αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα εφόσον συνεχιστεί.

4. Αγορά USD/CAD
Η καναδική οικονομία αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα καθώς τα μακροοικονομικά δεδομένα παρουσιάζουν σημάδια κάμψης.

5. Αγορά Μεξικανικού Πέσο έναντι νομισμάτων άλλων αναδυόμενων οικονομιών
Το Μεξικανικό Πέσο αναμένεται να ισχυροποιηθεί στο μέλλον λόγω των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται στην οικονομία του Μεξικό κυρίως στους τομείς της ενέργειας και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, που αναμένεται να προσδώσει σημαντική δυναμική στην ανάπτυξη της οικονομίας.


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς