Εισέπρατταν επιδοτήσεις ελαιολάδου... από τον άλλο κόσμο

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2004 16:02

Τον εντοπισμό 241 περιπτώσεων δηλώσεων αποβιωσάντων που εισέπραξαν παράνομα κοινοτικές επιδοτήσεις ελαιολάδου, με ποσά έως και 7.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος.

Οπως διαβεβαίωσε, άρχισε μια συστηματική προσπάθεια ελέγχων προς όλες τις κατευθύνσεις, με σκοπό και την αποτροπή επιβολής προστίμων από την Ε.Ε.

Οπως σημείωσε, εκτός από τους ελέγχους σε αμνοερίφια, κρασί, μέλι, σιτηρά, λάδι και βρώσιμες ελιές, αλλά και τις επιβληθείσες κυρώσεις σε ελαιοτριβεία, εκκοκκιστήρια και κέντρα διαμετακόμισης βάμβακος, σημαντικά αποτελέσματα αποδίδουν και οι οι συνεχιζόμενοι στοχευμένοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, που διεξάγουν οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΥΜΕΕΕ σε συνεργασία με συναρμόδιες αρχές του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για τον εντοπισμό δικαιούχων κοινοτικών επιδοτήσεων.

Το τελευταίο 20ήμερο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπασιάκος, εντοπίσθηκαν πανελλαδικά οι πρώτοι αποβιώσαντες πριν το 2002, οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση για καταβολή επιδοτήσεων την ελαιοκομική περίοδο 2002-03 και σε μερικές περιπτώσεις "ως εκ θαύματος" υπέβαλαν αίτηση για οικονομική ενίσχυση και την τελευταία ελαιοκομική περίοδο 2003-04.

Η έρευνα συνεχίζεται, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και μετά την ολοκλήρωσή της ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αφενός θα προχωρήσει στη διαδικασία ανάκτησης ως αχρεωστήτως καταβληθέντων των ποσών που παράνομα καταβλήθηκαν, αφετέρου θα οδηγήσει στη δικαιοσύνη όλους όσοι εμπλέκονται στο κύκλωμα αυτό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα