Σε υψηλό δύο μηνών το δολάριο έναντι του ευρώ

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 13:10
UPD:13:11
REUTERS/JO YONG-HAK

Το δολάριο κινείται σε υψηλό δύο μηνών έναντι του ευρώ, μετά και το δυναμικό comeback που έκανε την περασμένη εβδομάδα λόγω των ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων, που έπεισαν τις αγορές ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει τη σταδιακή μείωση του προγράμματος τόνωσης.

Το ευρώ υ
ποχωρεί 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,3530, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει στο 1,3508, το χαμηλότερο επίπεδό του έναντι του δολαρίου σε σχεδόν δύο μήνες.

Τα στοιχεία την Παρασκευή έδειξαν ότι η αμερικανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό της σε 3,5 χρόνια κατά το τέταρτο τρίμηνο. H είδηση αυτή ήρθε να προστεθεί στα ενθαρρυντικά νέα μετά και τα θετικά στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις.

Ο επικεφαλής της Fed στο Ρίτσμοντ, Τζέφρεϊ Λάκερ δήλωσε την Παρασκευή ότι τα σημάδια βελτίωσης στην αγορά εργασίας δικαιολογούν περαιτέρω μειώσεις στις μηνιαίες αγορές ομολόγων της Fed.

Έναντι του γεν, το δολάριο υποχωρεί 0,3% στο 104,03, μετά την άνοδο στο υψηλό πέντε ετών και το 105,45 που σημείωσε στις αρχές Ιανουαρίου, έχοντας πέσει στο102,85 στις 13 Ιανουαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο σε περίπου ένα μήνα.

Υπάρχει κάποια
επιφυλακτικότητα σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του δολαρίου έναντι του γεν, στον απόηχο του πρόσφατου ράλι του αμερικάνικου νομίσματος, όπως δήλωσε ο Ανταμ Γκίλμου, επικεφαλής της αγοράς συναλλάγματος και παραγώγων της Citigroup. Όπως πρόσθεσε, μπορεί οι επενδυτές να είναι ακόμα θετικοί και να έχουν long θέσεις στην ισοτιμία δολαρίου / γεν, αλλά θεωρούν ότι το αμερικάνικο νόμισμα έχει τρέξει πλέον πάρα πολύ και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το ευρώ υποχωρεί 0,3% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στο140,74, ενώ νωρίτερα μέσα στην ημέρα άγγιξε το χαμηλό έξι εβδομάδων και το 140,33.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα