United Microelectronics: Χαμηλοί ρυθμοί αύξησης των κερδών

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 11:51

ΜΕ ΤΟΥΣ χαμηλότερους ρυθμούς το τρίτο τρίμηνο, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών κατόπιν παραγγελίας του κόσμου, United Microelectronics Corp., μετά τη μείωση των αποθεμάτων.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 10,91 δισ. δολ. Ταϊβάν (324 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έανντι 4,2 δισ. δολ. Ταϊβάν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη της το τρίμηνο αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 15%, το χαμηλότερο ρυθμό από το δεύτερο τρίμηνο του 2003, όταν η United Microelectronics, ανακοίνωσε μείωση των καθαρών της κερδών σε ποσοστό της τάξης του 40%.

Η εταιρεία ακολουθεί τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., στην ανακοίνωση χαμηλότερων κερδών, καθώς οι πελάτες της μειώνουν τα αποθέματά τους, αποτέλεσμα της υπερεκτίμησης της ζήτησης για εξαρτήματα από τις εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων και κομπιούτερ. Η Texas Instruments Inc. συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν ότι αγοράζουν λιγότερα chip από τις προμηθεύτριες του εξωτερικού.

Επτά οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, προέβλεπαν κατά μέσον όρο, ότι τα καθαρά της κέρδη το τρίτο τρίμηνο θα ανήρχοντο σε 10,8 δισ. δολ. Ταϊβάν.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 25% φέτος, έναντι πτώσης 2% του δείκτη Taiex στο Χρηματιστήριο της Ταϊβάν.

Νωρίτερα, η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 60%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 34,6 δισ. δολ. Ταϊβάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα