Πτωτικά κινείται η Wall Street

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 16:55
UPD:16:58
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Φωτογραφία αρχείου.

Με πτωτικές τάσεις κινείται η Wall Street, με το ενδιαφέρον  των επενδυτών να παραμένει σταμμένο στις ανακοινώσεις εταιρικής κερδοφορίας αλλά και στη δημοσίευση οικονομικών στοιχείων.

O δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,30% και ο δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 0,38%.

Η μετοχή της UPS υποχωρεί 4%, καθώς τα εκτιμώμενα κέρδη ήταν χαμηλότερα των προβλψεων.

Οι μετοχές της Intel σημειώνουν πτώση 4,6% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι προβλέψεις των εσόδων από την αγορά υπολογιστών, με δυσκολία θα σημειώσουν ανάπτυξη.

Η μετοχή της General Electric καταγράφει πτώση 2,2%, καθώς τα περιθώρια κέρδους στις μονάδες παραγωγής της ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις της εταιρείας.

Οι μετοχές της Morgan Stanley σημειώνουν άνοδο 1,4% παρά την βουτιά της τάξης του 70% που σημείωσαν τα κέρδη της στο δ΄ τρίμηνο.

Οι μετοχές της Bank of New York Mellon σημειώνουν πτώση 1,5% μετά τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου τα οποία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

«Όπως δείχνουν τα πράγματα στην αγορά σήμερα, γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι οι επενδυτές κρίνουν την κάθε περίπτωση ανακοίνωσης εταιρικών κερδών ξεχωριστά», όπως σημειώνει ο Ρίτσαρβτ Χάντερ, επικεφαλής των μετοχών στην Hargreaves Lansdown. Η αγορά τις επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στα όποια νέα έρχονται από το εταιρικό μέτωπο, όπως προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών καθώς, αν και υποχώρησαν το Δεκέμβριο, η πτώση ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ για το σύνολο του 2013 η αγορά εμφάνισε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2007.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα