Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με εναλλαγές προσήμων, κινούμενο σε στενό εύρος διακύμανσης και με το τζίρο να κινείται σε περιορισμένα επίπεδα. Τα αρνητικά ξένα δημοσιεύματα γύρω από την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, αλλά και η περαιτέρω καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, κάνουν τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς ως προς το να τοποθετηθούν εκ νέου, στα χαμηλότερα επίπεδα που έφερε η πρόσφατη διόρθωση.
Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 1.265,93 μονάδες με απώλειες -0,42%, με υψηλό ημέρας έως αυτή την ώρα, τις 1.277,77 μονάδες με κέρδη 0,51%.
Ο τζίρος κινείται σε χαμηλά επίπεδα και διαμορφώνεται στα 59,69 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος αγγίζει τα 19 εκατ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 1,09%, ο δείκτης FTSE Large Cap κινείται 0,97% χαμηλότερα και ο δείκτης FTSE Mid Cap σημειώνει απώλειες 0,5%.
Σχετικά ήπια και ελεγχόμενη είναι η πτώση στις τραπεζικές μετοχές, με την Εθνική να υποχωρεί 2,18%, την Alpha Bank να σημειώνει πτώση 0,43%, την Πειραιώς να καταγράφει απώλειες 0,54%, ενώ στο -1,03% βρίσκεται η Eurobank.
H εικόνα στα υπόλοιπα blue chips του δείκτη FTSE Large Cap είναι πτωτική, ενώ μόλις πέντε μετοχές κινούνται στα θετικά, η MIG στο +4,80%, η Ιντραλοτ στο +3,30%, η ΟΛΠ στο +0,64%, η Μότορ Οιλ +0,56% και η Eurobank Properties +0,28%.
Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι ΟΠΑΠ -3,23%, ΕΥΔΑΠ -2,48%, Folli Follie -1,84%, Tέρνα -1,61%, Jumbo -1,52% και Τιτάν -1,30%.
Αν και τόσο το μέγεθος της πτώσης, όσο και το επίπεδο του τζίρου και ο ρυθμός της συναλλακτικής δραστηριότητας, δεν στέλνουν σήματα «κινδύνου» τεχνικά, για διάσπαση της ανοδικής τάσης, οι κινήσεις κατοχύρωσης των βραχυπρόθεσμων κερδών συνεχίζονται και οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς το να επανατοποθετηθούν στα χαμηλότερα επίπεδα που διαμόρφωσε η πρόσφατη διόρθωση.
Αυτό αποδίδεται τόσο στα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, με τους Financial Times χθες και την Wall Street Journal σήμερα να προειδοποιούν την Ελλάδα ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει ακόμα να βγει στις αγορές, όσο και στην είδηση ότι η Τρόικα φέρεται να ανεβάζει τον πήχη του χρηματοδοτικού κενού στα 14 δισ. ευρώ, γεγονός που καθυστερεί τη συμφωνία και συνεπώς, την εκταμίευση της επόμενης δόσης της Ελλάδας.