Ανάκαμψη «βλέπει» η ιαπωνική κυβέρνηση

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 13:21
UPD:13:24
REUTERS/Toru Hanai

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε (φωτ. αρχείου) καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να τονώσει την ανάπτυξη στη χώρα του.

Για ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας κάνει λόγο το Τόκιο, για πρώτη φορά από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, καθώς ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να τονώσει την ανάπτυξη στη χώρα του.

Στη μηνιαία έκθεσή της, η ιαπωνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί μερικές από τις πιο αισιόδοξες αναφορές που έχει κάνει εδώ και αρκετά χρόνια, επισημαίνοντας την ενίσχυση των καταναλωτικών και κεφαλαιουχικών δαπανών.

«Η ιαπωνική οικονομία ανακάμπτει με μέτριο ρυθμό», αναφέρεται στην έκθεση. «Όσον αφορά στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές, η οικονομία αναμένεται να είναι σε τάση ανάκαμψης, καθώς αυξάνονται τόσο το εισόδημα των νοικοκυριών όσο και οι επενδύσεις των επιχειρήσεων, ενώ οι εξαγωγές κινούνται προς ενίσχυση», προστίθεται.

Η τελευταία έκθεση είναι η πιο ρόδινη για την κάποτε ισχυρή ιαπωνική οικονομία από την έκθεση που είχε δημοσιευθεί τον Ιανουάριο του 2006.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα