Ανοδικά το δολάριο, μικρή υποχώρηση του ευρώ

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 14:31
UPD:14:33
REUTERS/ROMEO RANOCO

Το δολάριο διαπραγματεύεται σε κοντά στο υψηλό μίας εβδομάδας έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων, έχοντας επιστρέψει στα επίπεδα πριν της ανακοίνωσης των στοιχείων της αγοράς εργασίας, καθώς η εμπιστοσύνη στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ αποκαταστάθηκε.
 

Τα αισιόδοξα στοιχεία αυτή την εβδομάδα δημιουργούν την ελπίδα ότι τα αιφνιδιαστικά αδύναμα στοιχεία των θέσεων εργασίας της Παρασκευής ήταν μια «ανωμαλία» και δεν σηματοδοτούν ότι η οικονομία έχει χάσει έδαφος.
 

Τα στοιχεία από τις ΗΠΑ την Τετάρτη έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση τους σε έξι μήνες, τον Δεκέμβριο, και υπήρχαν λίγες ενδείξεις για συνέχιση των πιέσεων στις τιμές. Τα στοιχεία ήρθαν μια ημέρα μετά από την αύξηση των λιανικών πωλήσεων και των δαπανών.
 

Οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν να τοποθετηθούν στο αμερικανικό νόμισμα, στοιχηματίζοντας ότι η Federal Reserve μπορεί να συνεχίσει να μειώνει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων κατά τη διάρκεια του 2014.

Έναντι του γεν, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,2% στο 104.56 , σε απόσταση βολής από το πενταετές υψηλό των 105,45 που άγγιξε στις αρχές του έτους .

Το ευρώ
υποχωρεί οριακά κατά 0,1% στο 1,3605 έναντι του δολαρίου έχοντας αγγίξει το χαμηλό μίας εβδομάδας και το 1,3581 κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα