DailyFx.gr: Λαγκάρντ: Εντείνονται τα φαινόμενα αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 10:18
UPD:11/02/2014 11:17

Σημαντικές ήταν οι δηλώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας χθες.

Η Κριστίν Λανγκάρντ τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται με χαμηλούς ρυθμούς και περιμένει περαιτέρω ενίσχυση για το 2014.

Ακόμη η πρόεδρος του ΔΝΤ εκτίμησε ότι η θετική επίδραση της ποσοτικής χαλάρωσης μειώνεται στην οικονομία της Ιαπωνίας, γεγονός που απαιτεί την προσοχή της BoJ και της ιαπωνικής κυβέρνησης. Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι το σχέδιο ανάκαμψης των Η.Π.Α πρέπει να υποστηριχθεί από τη FED χωρίς όμως να διακοπεί το “taper”.

Παράλληλα παρατήρησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των αναδυόμενων οικονομιών επιβραδύνει σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους και το 2014 θα παρουσιάσουν μικρότερη ανάπτυξη από ότι αναμενόταν βάσει προβλέψεων.

Τέλος, αναφερόμενη στην Ευρωζώνη επισήμανε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός ίσως οδηγήσει σε αποπληθωρισμό, γεγονός που πρέπει να αποφευχθεί, καθώς θα μπορούσε να επιβραδύνει τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς