Γιατί μπλοκάρουν οι ενισχύσεις μέσω των επενδυτικών νόμων

Η αδυναμία προσκόμισης εγγυητικών επιστολών «ακυρώνει» τις προκαταβολές
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 07:43
UPD:09:05
REUTERS/LASZLO BALOGH

Μέχρι σήμερα από τις 70 εγκεκριμένες επενδύσεις, έχουν καταβληθεί από το ΥΜΑΘ προκαταβολές επιχορηγήσεων συνολικού ύψους 9,5 εκατ.ευρώ για μόνον επτά επενδυτικά σχέδια.

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική».

Ανευ πρακτικής αξίας αποδεικνύεται στην πράξη η δυνατότητα προκαταβολής των επιχορηγήσεων των αναπτυξιακών νόμων προς τις επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση της προσκόμισης εγγυητικών επιστολών για το ποσό που αιτούνται, προσαυξημένο κατά 10%, καθώς στην πράξη η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν κατορθώνει να λάβει τις εν λόγω εγγυητικές από τις τράπεζες.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η εικόνα από τα στοιχεία, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αναφορικά με την εξέλιξη των επενδυτικών σχεδίων που έχουν κατατεθεί στη Διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ.

Μέχρι σήμερα από τις 70 εγκεκριμένες επενδύσεις, έχουν καταβληθεί από το ΥΜΑΘ προκαταβολές επιχορηγήσεων συνολικού ύψους 9,5 εκατ.ευρώ για μόνον επτά επενδυτικά σχέδια, για τα οποία προσκομίστηκαν οι σχετικές εγγυητικές επιστολές από ισάριθμες επιχειρήσεις και εντός των ημερών επίκειται η καταβολή προκαταβολής σε μία ακόμη επιχείρηση.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα