Σε νέα υψηλά 5,5 ετών η Ευρώπη

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 12:06
UPD:12:10
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, χάρη στην εντυπωσιακή συνεδρίαση στην Wall Street χθες όπου οι αμερικάνικες αγορές σημείωσαν την καλύτερη επίδοσή τους το 2014, λόγω των αισιόδοξων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις.

Ο δείκτη
ς Euro Stoxx 600 αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2008, και ενισχύεται 0,4%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,39%, ο DAX καταγράφει κέρδη 0,85%, ο CAC 40 βρίσκεται 0,47% υψηλότερα, ενώ στο +0,18% και στο +0,50% κινούνται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB αντίστοιχα.

Όπως σημειώνει ο Ναέμ, Ασλάμ, επικεφαλής αναλυτής στην Avatrade, τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις ήταν αυτό που χρειαζόντουσαν οι επενδυτές για να πεισθούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους για την οικονομία και να τις διαχωρίσουν κάπως από τις ανησυχίες σχετικά με την περαιτέρω σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

«Οι αμερικάνικες αγορές ανέκαμψαν ισχυρά χθες, σημειώνοντας την καλύτερη μέρα τους μέχρι στιγμής φέτος. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ακολουθήσουν στα βήματα της Wall Street και να έχουν μία πολύ καλή συνεδρίαση σήμερα» όπως επισημαίνει.

Η επενδυτική ψυχολογία επίσης ενισχύεται σήμερα μετά και την δημοσίευση της έκθεσης για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας το 2014 από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία αναφέρει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να επιταχυνθεί φέτος, πέντε χρόνια μετά την οικονομική κρίση.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, η πρώτη εκτίμηση για το ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας διαμορφώθηκε στο 0,4%, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters που έκαναν λόγο για αύξηση 0,5%.

Οι μετοχές της Burberry ενισχύονται 6,5% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι η περίοδος των εορτών αποδείχθηκε πολύ ισχυρή για τις πωλήσεις.

Οι εισηγμένες στην γερμανική αγορά μετοχές της Apple σημειώνουν άνοδο κατά 1,7% μετά την επίσημη έναρξη
πώλησης των iPhones από την China Mobile στην Κίνα.

Οι μετοχές της Lufthansa ενισχύονται 3,5% μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου από τη Citigroup.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα