Σε θετικό έδαφος η Wall Street

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 16:34
UPD:16:41
REUTERS/LUCAS JACKSON

Mε κέρδη κινείται η Wall Street, μετά τη χθεσινή διόρθωση, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα αποτελέσματα της κερδοφορίας του δ’ τριμήνου των μεγάλων αμερικάνικων τραπεζών, για να περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την πορεία της οικονομίας

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,17%, ο δείκτης S&P σημειώνει άνοδο 0,25% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,28%.

Η JP Morgan ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη για το δ΄τρίμηνο του 2013, διαμορφώθηκαν στα 5,28 δισ. δολάρια ή 1,30 δολάρια ανά μετοχή, από 5,69 δισ. δολάρια ή 1,39 δολάρια ανά μετοχή, κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2012, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 7,3%.

Η Wells Fargo ανακοίνωσε αύξηση 11% στα κέρδη του τετάρτου τριμήνου 2013. καθώς η πολιτική μείωσης κόστους απέδωσε και ενίσχυσε τα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 5,6 δισ. δολάρια ή 1 δολάριο ανά μετοχή, από 5,1 δισ. δολάρια ή 91 σεντς ανά μετοχή, το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Γενικότερα, οι αναλυτές αναμένουν πως η κερδοφορία των εταιρειών του δείκτη S&P 500 για το δ’ τρίμηνο του 2013 θα σημειώσει άνοδο της τάξης του 7%, ενώ ο κλάδος των τραπεζών και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση κεροδοφορίας, κατά 21%.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις ομιλίες των αξιωματούχων της Fed για ενδείξεις σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί ο ρυθμός αγοράς ομολόγων από την ομοσπονδιακή τράπεζα. Σήμερα, οι ομιλίες του επικεφαλής της Fed στη Φιλαδέλφεια, Tσαρλς Πλόζερ και του επικεφαλής της Fed στο Ντάλας, Ριτσαρντ Φίσερ, θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στο μέτωπο των μετοχών, η Goolge ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ την εξαγορά της Nest Labs έναντι 3,2 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της σημείωνει άνοδο 1,05%.

Η Time Warner Cable απέρριψε την ύψους 61,3 δισ. δολαρίων προσφορά εξαγοράς από την Charter Communications. Η μετοχή της ενισχύεται 1,37%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα