ABN Amro: 26% υψηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο

Μετά και από την πώληση μεριδίου της στην Bank of Asia Pcl.
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2004 09:27

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 26%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ολλανδίας, ABN Amro Holding NV, αποτέλεσμα της πώλησης μεριδίου στην Bank of Asia Pcl.

Tα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 1,05 δισ. ευρώ (1,34 δισ. δολ.) έναντι 832 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης στην Ασία, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Συνολικά οκτώ οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, προέβλεπαν ότι κατά μέσον όρο, τα κέρδη της τράπεζας θα έφθαναν στα 838 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της, Rijkman Groenink, 55 ετών, είπε ότι το ολλανδικό τμήμα της τράπεζας και οι πελάτες του τμήματος χονδρικής, αντιστάθμισαν τη μείωση των εργασιών της στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα των υψηλοτέρων επιτοκίων δανεισμού. Η ABN Amro, πούλησε περιουσιακά στοιχεία αξίας τριών δισ. ευρώ φέτος, με στόχο την επέκτασή της σε αγορές όπως η Κίνα και η Ρωσία, όπου οι νόμοι για ξένες επενδύσεις γίνονται πιο χαλαροί.

Οι μετοχές της ΑBN Amro έχουν κερδίσει φέτος ποσοστό 1,1%, έναντι ανόδου 4,8% των 80 μελών του δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα