Διόρθωση στην Ευρώπη

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 12:21
UPD:12:27
EPA/EMILIO NARANJO

Στο -0,26% βρίσκεται ο ΙΒΕΧ 35 (φωτ. αρχείου).

Διόρθωση καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές μετά και την υποχώρηση στην αμερικανική αγορά χθες, με τους επενδυτές ωστόσο να ετοιμάζονται για τα αποτελέσματα κερδοφορίας δ' τριμήνου που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης Euro Stoxx 600 υποχωρεί
0,47%, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη πτώση από τις 12 Δεκεμβρίου. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,39%, ο DAX σημειώνει πτώση 0,66%, ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,46%, ενώ στο -0,56% και στο -0,26% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB.

H σημερινή πτώση έχει να κάνει με αρκετούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων από τον επικεφαλής της Fed στην Ατλάντα, Ντένις Λόκχαρτ, ο οποίος είπε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσει με τις προσπάθειές της στη μείωση των νομισματικών μέτρων τόνωσης.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον και στα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις αλλά και την αποτελέσματα κερδοφορίας από την JP Morgan Chase και την Wells Fargo. Οι λιανικές πωλήσεις αποτελούν βασικό στοιχείο για τις επιχειρήσεις μετά τα αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Η Goldman Sachs σημειώνει ότι
η διόρθωση είναι πιθανή το επόμενο διάστημα στη Wall Street, τονίζοντας ότι υπάρχει 67% πιθανότητα πτώσης κατά 10% ή περισσότερο.

Ο Μάικλ Χιούσον, στρατηγικός αναλυτής στην CMC Markets σημειώνει πως από την Παρασκευή που ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, οι χαράσσοντες πολιτική της Fed επιμένουν πως οποιαδήποτε απόφαση για περαιτέρω μείωση του προγράμματος τόνωσης, δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας.

«Αυτό φαίνεται να έχει συμβάλει στο sell-off χθες στην Wall Street, όπου ο S&P 500 σημείωσε τη χειρότερη σε αποδόσεις συνεδρίαση τους τελευταίους δύο μήνες», όπως σημειώνει.

Οι μετοχές της ASOS υποχωρούν 2,33% παρά την ανακοίνωση της σημαντικής ενίσχυσης των πωλήσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων .

Η Balfour Beatty ανακοίνωσε ότι θα καταφέρει να ικανοποιήσει τους στόχους κερδοφορίας για το τρέχον έτος. Οι μετοχές της ενισχύονται 1,3%.

Οι μετοχές της AstraZeneca σημειώνουν άνοδο 3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι στοχεύει σε επιστροφή στην ανάπτυξη πιο γρήγορα από τις τρέχουσες προσδοκίες των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα